Leif de Leeuw zal The Country Wings versterken tijden het optreden op zaterdag 19 mei 2018 om 21:00 uur tijdens het Country Festival in Gullesheim (D). De band is hier enorm trots op dat Leif zijn medewerking heeft toegezegd.

Leif de Leeuw (17-02-1995) begon op negenjarige leeftijd met het volgen van gitaarles. Toen hij elf jaar was bezocht hij een concert van Johnny Winter in Paradiso, dit was het moment dat hij zich besefte dat hij die muziek ook wilde spelen. Hij stortte zich helemaal op bluesmuziek en zocht alles uit van Robert Johnson, Joe Bonamassa, Eric Clapton en Stevie Ray Vaughan.

In 2009 deed hij mee aan de Sena Guitar Awards en deze won hij. In het jaar daarna werd hij gevraagd door de Amerikaanse gitarist Sonny Hunt om zijn band, The Dirty White Boys, te versterken in de Nederlandse tour. In 2013 won Leif voor de tweede keer de Sena Guitar Awards, zijn prijs bestond uit een, naar zijn wensen gebouwde, Panucci gitaar.

Tevens begon hij in dat jaar zijn studie pop-gitaar aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In 2016 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste Blues(rock)-gitarist Benelux’ door gitaarblad de Gitarist. Inmiddels heeft Leif al met veel grote namen mogen samenspelen, waaronder Tony Spinner, Stochelo Rosenberg en Henrik Freischlader. Leif is beïnvloed door artiesten als Jeff Beck, David Gilmour, Derek Trucks, Larry Carlton, Joe Walsh en Jimmy Herring.

© Copyright Foto Leif de Leeuw: Rob Sneltjes

Joop Vanderheiden, onze slaggitarist. zal op 6 en 7 juni deelnemen aan de Alpe d’HuZes en strijd zo mee voor de overwinning op kanker. The Country Wings steunen natuurlijk dit initiatief door een donatie maar wij willen dit streven ook bij onze fans onder de aandacht brengen.

Steun Joop en doneer via onderstaande link. Elk bedrag is welkom en vele kleintjes maken toch één grote en brengt ons dichterbij het doel “Niemand meer dood door kanker” Dat wilt u toch ook.

Joop maakt het echter heel speciaal. Diegene die Joop sponsoren mogen een liedje insturen welke hij afspeelt tijdens zijn beklimming. Dit lied moet iets speciaals zijn tussen u en uw dierbare. Op deze manier manier wordt Joop extra gemotiveerd om zijn beklimmingen te maken.

Klik hier en ga naar de Alpe d’HuZes deelnemers pagina van Joop en lees zijn motivatie. Wilt u een financiële bijdrage doen klik dan op zijn deelnemers pagina op “Steun Mij”

In het weekend van 10-11 februari gaat de band naar de Country Music Meeting in Berlijn. We zullen hier veel van onze internationale contacten weer ontmoeten en natuurlijk nieuwe ontmoeten.
De band heeft een gezamenlijke stand bij René Kuhne en deze kunt u vinden bij stand 400.
De band treed beide dagen op in de Hallstage. Zaterdag zal de band om 11:00 uur optreden en zondag zal de band om 14:00 uur Edde Gee begeleiden.

Tijdens ons optreden op de Country Music Meeting Berlin, zal de band versterkt worden door John Geuzinge Havinga. John is vooral bekend als muzikant bij Zingga en als producer bij zijn bedrijf Neo Music.
John zal zich tijdens deze optredens vooral focussen op lapsteel en dobro.

Voor onze “Berlijn Tour” hebben we geïnvesteerd in nieuwe merchandise. Inmiddels komen deze bij ons management binnen. We hopen u bij stand 400 te ontmoeten met onze nieuwe TCW Whisky, TCW zonnebrillen, cd’s en natuurlijk flyers.

Nieuws Archief